Vrijwilligers Sterker Ouderenwerk

Sterker sociaal werk biedt praktische hulp thuis en Ontmoetingsactiviteiten met professionals én zo'n 600 vrijwilligers. De vrijwilligers die zich voor Sterker Ouderenwerk inzetten doen heel divers werk, maar een ding hebben ze gemeen; ze willen graag wat voor een ander betekenen! Sterker sociaal werk doet er alles aan om ervoor te zorgen dat ouderen en vrijwilligers tevreden zijn met de geboden inzet.

Vrijwilligers bij u thuis

Bij de screening van vrijwilligers gaat Sterker zeer zorgvuldig te werk. Bovendien zijn de vrijwilligers van Sterker voor hun werkzaamheden allemaal in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Vrijwilligers die bij u thuis komen krijgen van Sterker een pasje waarmee zij zich aan de deur kunnen legitimeren. Daar kunt u bij nieuwe gezichten dus altijd naar vragen. Vertrouwd u het niet? Laat iemand dan niet binnen en neem contact met ons op.

Iets doen voor een ander, ook iets voor jou?

Vrijwilligerswerk verrijkt je leven. je doet nieuwe ervaringen op en tegelijkertijd beteken je iets voor een ander. Bij de diensten en activiteiten van Sterker Ouderenwerk in Nijmegen hebben we genoeg mogelijkheden voor je! Jou inzet is dus meer dan welkom.

Ben je praktisch ingesteld? Ben je goed in luisteren of het voeren van gesprekken?

 

Alle medewerkers - dus ook vrijwilligers -  ontvangen bij aanstelling een Gedragscode, waaraan zij zich uiteraard dienen te houden. Hierin is onder andere vastgelegd dat medewerkers op een correcte manier omgaan met (vertrouwelijke, persoonlijke) gegevens.

Heeft u een paar uurtjes te besteden? Of kent u iemand uit uw omgeving die vrijwilligerswerk wil doen, maar de stap nog niet heeft genomen?
Sterker Ouderenwerk is altijd op zoek naar vrijwilligers!
Neem contact met ons op of geef deze informatie door aan mensen die u kent.

U kunt op allerlei manieren aan de slag als vrijwilliger bij Sterker Ouderenwerk.
Heeft u belangstelling, ga dan naar onze speciale site voor vrijwilligers.

U kunt hier ook de actuele vacatures bekijken.

Als vrijwilliger krijgt u waardering en boeiende contacten. En u leert van anderen. Maar het werk geeft vooral veel plezier en een voldaan gevoel. Sterker Ouderenwerk waardeert uw inzet enorm! We bieden vrijwilligers altijd begeleiding en bijscholing als dat nodig is. Uw onkosten worden vergoed en u bent verzekerd tijdens het werk

Begeleiding en scholing

U heeft één begeleidende beroepskracht (uw contactpersoon) op wie u altijd terug kunt vallen met betrekking tot lopende zaken of problemen. Hij of zij zal meerdere keren per jaar contact met u hebben. Wij vinden het belangrijk dat u een tevreden vrijwilliger bent. U kunt dus ook altijd zelf een gesprek met uw contactpersoon aanvragen en uw ideeën zijn natuurlijk van harte welkom.


Indien u met meer vrijwilligers dezelfde taak uitoefent zal er minimaal één keer per jaar een gezamenlijke bijeenkomst zijn. Gesprekspunten kunnen zijn: de (onderlinge) samenwerking en de werkwijze.

Vrijwilligersovereenkomst, gedragscode en VOG

Met elke vrijwilliger sluit Sterker een vrijwilligersovereenkomst. De vrijwilliger krijgt binnen Sterker Ouderenwerk begeleiding van de betrokken beroepskracht. Daarnaast zijn er voor veel groepen vrijwilligers jaarlijks één of meer gezamenlijke bijeenkomsten.
Ook verzorgt Sterker Ouderenwerk elk jaar een scholingsbijeenkomst voor de vrijwilligers.
Sterker Ouderenwerk vergoedt uiteraard de kosten die u als vrijwilliger maakt.
Ook bent u tijdens het vrijwilligerswerk verzekerd (voor wettelijke aansprakelijkheid en ongevallen). Bovendien krijgt elke vrijwilliger jaarlijks een attentie

Tevreden vrijwilligers

De professionals van Sterker doen er alles aan om ervoor te zorgen dat vrijwilligers hun taken goed kunnen uitvoeren. Uit vrijwilligerstevredenheidsonderzoek blijkt dat vrijwilligers Sterker waarderen om de goede begeleiding, het goed geïnformeerd worden, de fijne sfeer en de mogelijkheden voor groei en ontwikkeling. Sterker sociaal werk heeft daarnaast het NOV-Keurmerk 'Vrijwillige Inzet goed Geregeld' voor het vrijwilligerswerk van Sterker Ouderenwerk. Met dit keurmerk laten we zien dat we kwalitatief goed en aantrekkelijk vrijwilligerswerk bieden. Meer informatie is te vinden op de website van het NOV.