Vergoedingen gemeente Nijmegen

Heeft u een laag inkomen? En bent u genoodzaakt om bepaalde uitgaven te doen die u niet kunt betalen? Uitgaven omdat u niet meer zelf kunt koken en aangewezen bent op kant-en-klaar-maaltijden? Of voor personenalarmering of een dagbesteding? Dan kunt u daarvoor misschien een tegemoetkoming in de kosten krijgen de gemeente Nijmegen.

Aanvragen vergoedingen

Gemeente Nijmegen biedt verschillende vergoedingen. Bekijk hier de vergoedingen, check de voorwaarden en vraag aan. Lukt het u niet zelf om dit aan te vragen? Bij een Stip in uw wijk kunt u hulp krijgen. Kunt u niet naar een Stip toe? Vrijwilligers van Sterker Ouderenwerk komen u dan graag thuis helpen.

Voor bijvoorbeeld Deel de dag, Maaltijden en personenalarmering kunt u Bijzondere bijstand aanvragen

Wilt u vergoedingen aanvragen voor Deel de Dag, Personenalarmering of maaltijden? Vraag bij de gemeente Bijzondere bijstand aan. Voor Maaltijden en Personenalarmering heeft u daarnaast een indicatie nodig. Met deze indicatie toont u aan dat u personenalarmering of maaltijden ook echt nodig heeft. Een indicatie kunt u, vanaf het moment dat de alarmering is aangesloten of u de eerste maaltijd heeft ontvangen/gebruikt, telefonisch bij ons aanvragen. Heeft u de personenalarmering of maaltijden van Sterker Ouderenwerk? Dan kunt u een indicatie ook eenvoudig digitaal aanvragen via de knop 'direct aanvragen' onderaan deze pagina. 

Wijzigingen doorgeven

Ontvangt u vergoeding voor een voorziening? Denkt u er dan aan in de volgende situaties een wijziging door te geven aan de afdeling Inkomensondersteuning van de Gemeente Nijmegen:

  • als u stopt of er is een wijziging in het gebruik van een voorziening (u gaat bijvoorbeeld meer dagen naar de dagbesteding of het wijkrestaurant).
  • als er iets verandert in uw inkomen of vermogen (u wint bijvoorbeeld de loterij of krijgt een erfenis).
  • als u verhuist naar een gemeente buiten Nijmegen.
  • als u wordt opgenomen in een verpleeghuis of zorginstelling

De afdeling Inkomensondersteuning voert steekproefsgewijs controles uit.

Voorwaarden

Vraagt u een indicatie voor Bijzondere bijstand aan? Kijk eerst hier of u in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de gemeente.

Na de aanvraag krijgt u helaas een foutmelding te zien. Geen zorgen; uw aanvraag komt wel bij ons binnen. Wij doen ons uiterste best deze vervelende situatie zo snel mogelijk te verhelpen.

Misschien interessant voor u?