Veilig Wonen
Zorgen dat u (veilig) thuis kunt blijven wonen

Om lang zelfstandig te kunnen blijven wonen is het van groot belang dat het in en om uw woning veilig is. Voor nu én met het oog op de toekomst. Bekijk uw woning eens kritisch. Wilt u graag oud worden in uw huidige woning of kunt u op termijn beter verhuizen? En wat als u slechter ter been wordt of niet goed meer kunt zien? Wanneer komt u in actie? En heeft u dan geld voor de nodige aanpassingen, hulpmiddelen of een verhuizing? Langer Thuis Nijmegen informeert u graag over veilig wonen en helpt u bij het maken van de juiste keuzes. En met personenalarmering of met kleine aanpassingen van de Klus Service woont u meteen een stuk veiliger!

Woonadvies door een vrijwilliger van  Sterker Ouderenwerk in Nijmegen

Woonadvies

Uw huis is uw thuis. Ook als u ouder wordt wilt u graag veilig en comfortabel blijven wonen. Heeft u al eens nagedacht wat dat voor u betekent? Als u graag wilt blijven wonen waar u nu woont, welke aanpassingen zijn dan verstandig? Of is het beter om op termijn te verhuizen?

Aanpassingen vergroten de veiligheid in uw woning

Uw woning aanpassen

Kunt u nog veilig gebruik maken van uw woning? Heeft u wel eens nagedacht over het ophangen van een rookmelder? Beugels plaatsen in de badkamer of het toilet? Een extra leuning bij de trap? Al met simpele woningaanpassingen of hulpmiddelen verkleint u de kans op ongelukken, zodat u langer zelfstandig kunt blijven wonen.

Verhuisadvies van Sterker Ouderenwerk

Verhuizen en verhuisadvies

Soms is verhuizen de beste optie om comfortabel en veilig te blijven wonen. Maar waar vindt u een geschikte woning? En hoe gaat het zoeken naar een woning in zijn werk? Het valt vaak niet mee om een passende woning te vinden, maar wij helpen u graag op weg.

Bewegen voor ouderen_Valwijzer van Sterker Ouderenwerk

Vallen voorkomen

Bent u wel eens gevallen? Grote kans van wel. Ieder jaar maakt ruim een derde van de thuiswonende ouderen boven de 65 jaar een val. Soms met vervelende gevolgen, zoals een ziekenhuisopname of spoedopname in een verzorgingshuis. Het beste is natuurlijk om vallen te voorkomen. Lees in deze Valwijzer wat kunt u zelf doen om de kans op vallen te...

Buurtbemiddeling van Sterker sociaal werk

Buurtbemiddeling

Ergernis over geluid, een te hoge heg of een verkeerd geparkeerde auto. Soms kunnen dit soort irritaties behoorlijk uit de hand lopen. Buren praten niet meer met elkaar en in het ergste geval maken ze elkaar het leven behoorlijk zuur. Door onenigheid tussen u en uw buren kunt u zich behoorlijk onveilig voelen in uw woonomgeving. Buurtbemiddeling...

Bekijk ook onze andere onderwerpen

Natuurlijk woont u graag zo lang mogelijk in uw vertrouwde huis en doet u het liefst zelf de...

Goed oud worden betekent ook: dingen doen die voor u de moeite waard zijn. De een levert graag een...

Goede informatie is belangrijk om de juiste keuzes te maken. Keuzes in wat ú nodig heeft om goed oud...