Welzijnsbezoek

Bij Sterker Ouderenwerk vinden we het belangrijk dat u op tijd weet welke ondersteuning er mogelijk is voor senioren in de stad. Want met de juiste ondersteuning, plezier in uw dag en een veilige woonomgeving houdt u het thuis langer vol. Een vrijwillige welzijnsbezoeker kan u tijdens een huisbezoek alles vertellen over praktische hulp voor ouderen in Nijmegen.

Tijdens een Welzijnsbezoek komt er een vrijwilliger van Sterker Ouderenwerk eenmalig bij u op huisbezoek. De vrijwilliger gaat aan de hand van een lijst met onderwerpen met u het gesprek aan: hoe gaat het met u? Hoe redt u zich in het dagelijks leven? Wat heeft u nodig om alles zelf te blijven doen? De Welzijnsbezoeker geeft informatie die voor ú relevant is. En zo nodig of gewenst verwijst de welzijnsbezoeker u door naar een Ouderenadviseur, een Mantelzorgconsulent of een Buurtsportcoach. 

Een brief voor alle 80-, 85- én 90-jarigen ouderen

Iedere inwoner van Nijmegen die 80, 85 en 90 jaar wordt ontvangt van ons een brief over de mogelijkheden voor ondersteuning voor ouderen Nijmegen èn het aanbod van een Welzijnsbezoek. Wilt u gebruik maken van het aanbod voor een Welzijnsbezoek? Dan kunt u dat eenvoudig digitaal bij ons aanvragen via onderstaand formulier. 

Informatie versus hulp

Een Welzijnsbezoek is bedoeld om met u het gesprek aan te gaan over ouder worden en u te informeren over diensten of ondersteuning voor ouderen in Nijmegen. Heeft u een (ingewikkelde) hulpvraag? Dan kunt u daarvoor terecht bij een Ouderenadviseur.

Kosten

Aan het Welzijnsbezoek zijn geen kosten verbonden.

Na de aanvraag krijgt u helaas een foutmelding te zien. Geen zorgen; uw aanvraag komt wel bij ons binnen. Wij doen ons uiterste best deze vervelende situatie zo snel mogelijk te verhelpen.

Misschien interessant voor u?