Gezelschapsmaatje

Samen een (korte) wandeling maken door de buurt of gewoon iemand die met regelmaat bij u op bezoek komt. Wanneer familie ver weg woont of uw vrienden- en kennissenkring steeds kleiner wordt is dat niet altijd meer zo vanzelfsprekend.

Mist u een luisterend oor of gewoon een praatje? Wanneer u meer contact met anderen wilt en het niet voor de hand ligt om zelfstandig activiteiten buiten de deur te zoeken kan Sterker Ouderenwerk voor u op zoek gaan naar een gezelschapsmaatje. Een vrijwilliger van Sterker Ouderenwerk zoekt u thuis op en kan regelmatig met u een ommetje maken of gewoon even samen koffie of thee met u drinken.

Voor wie?

  • U bent door het ouder worden niet in staat om zelfstandig activiteiten buiten de deur op te zoeken of dit met wat hulp weer op te pakken
  • U heeft weinig sociale contacten
  • U woont in de gemeente Nijmegen

Komt u niet voor onze maatjes in aanmerking? Andere maatjesprojecten in Nijmegen vindt u op de website van maatjes Nijmegen

Hoe werkt het?

Doet u een aanvraag voor een maatje, dan nemen wij contact met u op om uw wensen te bespreken. Vervolgens gaan wij op zoek naar een vrijwilliger. We vinden het belangrijk dat we iemand vinden die bij u past, daarom kan het even duren voordat er een zogenaamde 'match'  is gemaakt.

Kosten 

Het bezoek van een maatje is gratis. Wanneer u er samen op uit gaat dan betaalt u de reiskosten, óók voor de vrijwilliger.

Momenteel is het aanvragen van een gezelschapsmaatje tijdelijk niet mogelijk. Het aanvraagformulier is daarom tijdelijk gesloten.

Misschien interessant voor u?