Deel de Dag - dagbesteding

Bent u op zoek naar een fijne dagbesteding in Nijmegen? Bij Deel de Dag vindt u gezelligheid én de activiteiten geven structuur aan uw dag. Samen met andere senioren uit de wijk deelt u uw dag. In een prettige, huiselijke sfeer is er van alles te doen.

Voor wie is dagbesteding - Deel de Dag?

Deel de Dag is voor Nijmeegse senioren die zelfstandig wonen en behoefte hebben aan structuur in de dag en gezelligheid. Professionele begeleiders en vrijwilligers zorgen samen met u voor een prettige invulling van de dag. Door deelname aan Deel de Dag krijgen veel deelnemers ook op andere dagen meer zin om dingen te ondernemen. Bekijk het filmpje om een impressie te krijgen van onze dagbesteding. 

Gevarieerd activiteitenaanbod

Deel de Dag biedt een gevarieerd programma. Van uitjes tot dansles, van virtueel fietsen tot samen koken, van creatieve bezigheden tot zingen, een spelletje of gewoon een kopje koffie drinken. Samen met de begeleiders maakt u een plan om uw dagen plezierig in te vullen, gebaseerd op uw wensen en mogelijkheden. Tussen de middag eet u samen. Ook kunt u uw warme maaltijd van Sterker Ouderenwerk bij de dagbesteding laten bezorgen.

Speciale aandacht voor mensen met (beginnende) dementie

De Deel de Dag locaties bieden ook begeleiding en opvang aan ouderen met beginnende dementie (met uitzondering van locatie Nijmegen Oost). Familielieden of verzorgenden van deelnemers kunnen voor ondersteuning ook terecht bij Deel de Dag. Deel de Dag werkt hiervoor samen met de mantelzorgconsulenten van Mantelzorg Nijmegen en met medewerkers van Pro Persona.  

Daarnaast zijn er locaties met een speciaal karakter:

Deel de Wereld in Neerbosch-Oost is onze multiculturele dagbesteding. Hier zijn speciaal ouderen met een migratieachtergrond welkom!

  • Deel de Dag - Indische ouderen

Bij Deel de Dag Grootstal is er elke woensdag Deel de Dag voor Indische ouderen. Op deze dag is er extra aandacht voor de Indische cultuur.

  • Deel de Dag Kunst en cultuur - aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

Deel de Dag Nijmegen Kunst en cultuur is er speciaal voor senioren die graag nieuwe dingen willen leren en zich willen ontwikkelen. Er worden activiteiten aangeboden op het gebied van kunst en cultuur, tuinieren en groen en digitalisering (het gebruik van tablets en smartphones en beleving met VR-brillen).

Kosten

U betaalt voor Deel de Dag per maand een bijdrage. De lunch is daarbij inbegrepen. De hoogte is afhankelijk van het aantal dagen dat u komt. Vervoer naar Deel de Dag moet u zelf regelen. Als dit problemen oplevert, neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee over vervoersmogelijkheden.

aantal dagen in de week bijdrage  
1 € 10,50   
2 € 21,00   
3 € 31,50   
4 € 42,00   

Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u voor Deel de Dag vergoedingen aanvragen.

Iets voor u?

Bent u benieuwd of Deel de Dag iets voor u is? Bel dan tijdens openingstijden met de Deel de Dag-locatie bij u in de buurt en maak een afspraak om langs te komen. 

Locaties, openingstijden en telefoonnummers

Voor elk wat wils

Ieder mens is anders. De een werkt graag in de tuin, de ander speelt graag een spelletje. Gelukkig zijn er ook veel verschillende soorten dagbesteding met elk een eigen karakter en activiteiten. Op zoek naar een plek waar u kunt tuinieren, koken of dieren verzorgen? Een overzicht van alle dagbestedingslocaties voor senioren in en om Nijmegen vindt u op wegwijzer024.nl.

Na de aanvraag krijgt u helaas een foutmelding te zien. Geen zorgen; uw aanvraag komt wel bij ons binnen. Wij doen ons uiterste best deze vervelende situatie zo snel mogelijk te verhelpen.

Misschien interessant voor u?