Deel de Wereld - multiculturele dagbesteding

Bij dagbesteding Deel de Wereld ontmoet u ouderen van verschillende culturen. Zo komen er bij Deel de Wereld onder andere Turkse, Marokkaanse, Iraanse, Afghaanse, Irakese en Armeense ouderen. U kunt er uw verhaal kwijt, soms in eigen taal. Professionele begeleiders en vrijwilligers zorgen samen met u voor een prettige invulling van de dag.

Voor wie is dagbesteding Deel de Wereld?

Deel de Wereld is voor Nijmeegse senioren met een migratieachtergrond die zelfstandig wonen en behoefte hebben aan structuur in de dag, gezelligheid en ontmoeting van andere ouderen die - net als zij - een migratieachtergrond hebben. Ook het ontlasten van een (overbelaste) partner of mantelzorger kan een reden zijn om naar Deel de Wereld te komen.

Gevarieerd activiteitenaanbod

Deel de Wereld biedt een gevarieerd programma. Van handwerken tot sporten, samen muziek luisteren, spellen spelen of gewoon een kopje koffie drinken. Samen met de begeleiders maakt u een plan om uw dagen plezierig in te vullen, gebaseerd op uw wensen en mogelijkheden. Tussen de middag eet u samen. En valt er wat te vieren? Dan bakken deelnemers thuis een specialiteit uit de keuken van hun eigen land en genieten we daar samen van.

Taal

Tijdens activiteiten bij Deel de Wereld wordt er zoveel mogelijk Nederlands gesproken. Voor sommige deelnemers is dat een mooie gelegenheid om hun Nederlands te oefenen. Is Nederlands begrijpen en spreken voor u een probleem? Er wordt door de begeleiders als deelnemers tussen de activiteiten door ook veel in andere talen gesproken. Zo kan iedereen meedoen. 

Deze film geeft u een indruk van Deel de Wereld

 

Openingstijden en locatie

Deel de Wereld is open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. De dagbesteding is in het wijkcentrum de Schalmei in Neerbosch-Oost, Symfoniestraat 204, 6544 TN Nijmegen. Kunt u niet zelfstandig naar de dagbesteding komen? Zo nodig regelen we vervoer voor u. 

Kosten

U betaalt voor Deel de Wereld een bijdrage per maand. De hoogte is afhankelijk van het aantal dagen dat u komt en of u vervoer nodig heeft of niet. De lunch is daarbij inbegrepen. 

aantal dagen in de week zonder vervoer met vervoer
1 € 10,50 € 17,00 
2 € 21,00  € 34,00 
3 € 31,50  € 51,00 
4 € 42,00 € 68,00 

Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u voor Deel de Dag vergoedingen aanvragen.

Iets voor u?

Bent u benieuwd of Deel de Wereld iets voor u is? Bel dan tijdens openingstijden met telefoonnummer 088 - 00 172 06. 

Misschien interessant voor u?