Deel de Tuin - dagbesteding in de buitenlucht

Genieten van het buiten zijn en het fluiten van de vogels. Rust afwisselen met fruit plukken en wandelen tussen het groen. In de multiculturele moestuin van Sterker Ouderenwerk beleef je de seizoenen, blijf je actief, vind je ontspanning én gezelligheid.

Bij Deel de Tuin deelt u uw dag buiten. Rondwandelen en meehelpen in de tuin wisselen we af met op een bankje rusten en samen een kop koffie drinken. Er zijn verschillende zitjes in de tuin, in de zon én in de schaduw. Bij een buitje schuilen we onder een groot afdak met uitzicht over de velden. In de tuin van het Land van Ooij kunt u genieten van het buitenleven en van al het moois wat het land te bieden heeft, zonder er zelf hard voor te moeten werken.

Voor wie

Deel de Tuin is er voor ouderen die het fijn vinden om buiten (bezig) te zijn, structuur in de dag zoeken en graag in contact komen met anderen. Ook als u geen deelnemer bent van Deel de Dag bent u van harte welkom. De onverharde paden zijn, met een beetje hulp, zelfs met een rollator begaanbaar. Het toilet is een beetje provisorisch. De deelnemers hebben verschillende culturele achtergronden. Voor Deel de Tuin is geen indicatie nodig. 

Waar is Deel de Tuin?

Deel de Tuin is gelegen op het terrein van 'het Land van Ooij'. Het Land van Ooij is gelegen aan de Dijkgraaf van Wijckweg; ga op de Ooijsedijk na het Hollands-Duits Gemaal rechtsaf. Na 100 meter aan de linkerkant (na de parkeerplaats van 'Struin') vindt u de moestuin. De toegang is bij de poort met het houten bord 'Land van Ooij'. Parkeren kan alleen aan de waterkant.

Meedoen?

Sinds mei 2023 zijn er weer ontmoetingsbijeenkomsten voor groepen migrantenmannen in de tuin. Op dinsdag voor Syrische mannen en op woensdag voor Marokkaanse mannen. Deze bijeenkomsten zijn van 11.00 - 15.00 uur en deelname is gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Conny van der Aalstvoort, c.vanderaalsvoort@sterker.nl.

De activiteiten in de tuin zijn van april tot oktober.

Vervoer

Is er niemand die u naar de moestuin kan brengen, dan zoeken we graag met u naar een oplossing. Neem gerust contact met ons op.

Misschien interessant voor u?