Ouderenadvies

Heeft u door het ouder worden vragen over uw welzijn, wonen of zorg? Weet u niet waar u voor de juiste hulp en ondersteuning terecht kunt? Wilt u graag dat iemand met u meedenkt en u onafhankelijk en deskundig advies kan geven? De ouderenadviseurs van Sterker Ouderenwerk in Nijmegen zijn deskundig op het gebied van ouderen, zij luisteren naar u, snappen wat u nodig heeft en kennen de weg naar de juiste hulp of ondersteuning in Nijmegen.

Wat doet de ouderenadviseur?

Een ouderenadviseur weet alles over welzijn, wonen, vrije tijd en regelingen voor ouderen in Nijmegen. Hij of zij ondersteunt en begeleidt u, eventueel samen met de mensen om u heen. Samen bekijkt u wat er speelt en wat u nodig heeft. De ouderenadviseur kan u ook helpen om zorg of ondersteuning aan te vragen. Op deze manier komt u tot een voor ú passende oplossing!

De ouderenadviseur werkt in de wijk en kent de mogelijkheden, want hij of zij onderhoudt goede contacten met alle lokale instanties en professionals, zoals de gemeente en (zorg)organisaties. Daarnaast hebben wij ouderenadviseurs met kennis van migrantenouderen . Zo helpen wij u, en andere ouderen in Nijmegen, om zo lang mogelijk, goed zelfstandig te blijven wonen.

De ouderenadviseur maakt graag tijd voor een gesprek bij u thuis. Het contact met de ouderenadviseur kan eenmalig zijn, maar is soms ook voor wat langere tijd een steuntje in de rug. De onderwerpen waar een ouderenadviseur u over kan adviseren zijn bijvoorbeeld:

  • praktische hulp thuis over uw inkomen en uw administratie, maaltijden aan huis, huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging of vervoer
  • Een zinvolle invulling van uw dag en langer meedoen door bijvoorbeeld passende activiteiten in de wijk of  dagbesteding
  • Veilig wonen met advies over aanpassingen in uw woning, verhuizing naar een levensloopgeschikte woning of woning met zorg en vragen over wonen in een verpleeghuis

Aanbod huisbezoek bij partnerverlies

Bent u 65 jaar of ouder en bent u uw partner of huisgenoot verloren? Dan krijgt u een half jaar na overlijden een aanbod voor een huisbezoek door een ouderenadviseur. Tijdens een of meerdere huisbezoeken biedt de ouderenadviseur dan een luisterend oor en bespreekt met u of u behoefte heeft aan extra emotionele of praktische hulp. Zo nodig zoekt de ouderenadviseur samen met u naar passende ondersteuning.

Informatie versus hulp

De ouderenadviseur is er voor advies en ondersteuning. Wilt u meer weten over de regelingen, vervoer en praktische diensten en kunt u zelf nog goed uw zaken regelen? Dan kunt u een Welzijnsbezoek aanvragen. 

Kosten

Het advies van de ouderenadviseur is gratis. 

Na de aanvraag krijgt u helaas een foutmelding te zien. Geen zorgen; uw aanvraag komt wel bij ons binnen. Wij doen ons uiterste best deze vervelende situatie zo snel mogelijk te verhelpen.

Misschien interessant voor u?